Vrijdag 21.15u begint de klapper van het weekend. HYC mag bewijzen tegen de leider Tilburg dat ze wel degelijk een plaats verdienen in de bovenste helft van de ranking.  Afgelopen weekend werden de HYC leeuwen met de voeten op de grond gezet en zowel co leider Den Haag als Dordrecht gingen met de punten aan de haal. Toch staat HYC nog altijd op een derde plaats in de rangschikking die recht geeft op een playoff ticket (weliswaar met twee wedstrijden meer dan Heerenveen).

De tegenstander van vanavond telt nog maar één verliespartij en ging woensdag nog met overtuigende 1-8 cijfers winnen in Dordrecht. Ook in de topscorer rangschikking zijn het momenteel 2 Tilburgers, nml. Van Biezen en Lee, die HYCer Voakes voorafgaan.  Ook Paul Vincent weet dat het team het over een andere boeg moet gooien maar twijfelt er niet aan dat ze er klaar voor zullen zijn. 

Op zondag om 17 uur wacht dan de uitwedstrijd tussen hekkensluiter Eindhoven en HYC. Op papier een makkelijke klus  maar iedereen herinnert zich nog de laatste uit- en thuiswedstrijd tegen Eindhoven, toen we met de hakken over de sloot wonnen.

Klaarblijkelijk wacht de Eindhovense kip onze’n Brutus op. Dat zal een vonk geven en iedereen is dan ook nieuwsgierig hoe dit gaat aflopen.

Het team hoopt dat alle fans dit weekend massaal aanwezig zijn om hen te steunen.